Meet Ollie

palmolie logo_150 DPIHoi ik ben Ollie de orang-oetan! Ik ben vrijwilliger bij PALMOLIEDOM. Je hebt mij misschien al voorbij zien komen in voorgaande blogs. Het wordt tijd mezelf eens netjes te introduceren!

Ik ben opgegroeid in de jungle van Borneo samen met mijn familie en vrienden. Het kappen van het oerwoud is de reden dat ik mijn natuurlijke leefgebied ben kwijtgeraakt. Veel van mijn vriendjes ben ik verloren, anderen zijn hun veilige thuis kwijtgeraakt en zijn op de vlucht. Sommigen zijn zelfs gevangen genomen door mensen en worden als huisdier gehouden onder vreselijke omstandigheden.

Gelukkig kreeg ik de kans om vrijwilliger te worden bij PALMOLIEDOM. Inge en Jamie hebben mij netjes opgevangen en zorgen ervoor dat ik mij nuttig kan maken in deze wereld.


Hopelijk kunnen we veel mensen bewust maken over de nadelen van het gebruik van palmolie. We merken dat veel mensen hier nog niet veel van af weten. De grote bedrijven proberen dit natuurlijk niet aan de grote klok te hangen, dit zorgt er namelijk voor dat ze veel minder geld verdienen!

Als we de vraag naar palmolie verminderen kunnen we met z’n allen de wereld een betere plek maken! Hopelijk kunnen we er dan voor zorgen dat de grootte van de jungle weer toeneemt in plaats van verdwijnt. Zo hebben alle dieren weer een fijn thuis, waaronder orang-oetans net als ik!

Samen met Inge en Jamie zal ik proberen zoveel mogelijk mensen bewust te maken waar palmolie allemaal voor wordt gebruikt. We zoeken hiervoor palmolievrije producten als alternatief en delen handige of lekkere recepten met iedereen! Hou de blogs in de gaten om hopelijk een beetje wijzer te worden en je ziet mij weer verschijnen!

Tot snel! Groetjes Ollie

Ps: We bedanken Dominiek Kampman voor alle hulp met het realiseren van Ollie! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s