Oogreiniger

Panda ogen, je kent ze wel. Na een lange dag schiet het er wel eens bij in om je make-up van je gezicht te poetsen. De volgende ochtend staart er een panda terug vanuit de spiegel met rode ogen.

Het verwijderen van je oog make-up is erg belangrijk omdat je anders de kans op ooginfecties vergroot en je huid niet kan ademen tijdens je beauty slaapje.

Helaas kom je in de supermarkt, drogisterijen e.d. allerlei oogreinigers tegen die vol zitten met chemische stofjes en uiteraard een derivaat van palmolie. Het was een hele zoektocht op het internet om een product te vinden die palmolievrij is. Maar het is gelukt!

*trommelgeroffel*

Sante – oog make up reiniger


Gecertificeerd: BDIH, NaTrue. Te koop via verschillende webshops. 

Dit is een verzorgende (oog) make-up reiniger met biologische granaatappel extract, biologische amandel olie en biologische aloë vera. Het verwijdert zelfs waterproof make-up. Het is ook geschikt voor contact-lens dragers, mensen met gevoelige ogen en Vegans. Waar andere oog make-up removers paraffine, aardolie, siliconen en afgeleide van polyethyleen glycol bevatten die de huid rondom de ogen kan beschadigen bevat dit merk dus natuurlijke oliën, natuurlijke extracten en vitamine E die beter zijn voor de huid rondom de ogen. De producten van Sante worden niet op dieren getest.

Na het doorpluizen van de ingrediëntenlijst was er een ingrediënt waar we onze twijfels bij hadden. Namelijk tocopherol. Na mail contact met het hoofdkantoor, kregen wij te horen dat de tocopherol die hun gebruiken is vervaardigd uit soja bonen. We moeten ze op hun woord geloven. Mocht je hier toch je bedenkingen bij hebben dan hebben we nog een optie 2 in petto!

DIY oogreiniging

Mocht je toch liever zelf een oogreinigingsproduct samenstellen, waarvan je weet wat er in gaat. Dan hebben we hier het simpele recept voor een natuurlijk home-made cosmetica product.

img_1226.jpg
Ingrediënten:

  • Aloë Vera gel (99,9% uit een tube of ga zelf aan de slag met een Aloë Vera plant)
  • Amandelolie

Bereiding:

  • Meng de ingrediënten 1 op 1 in een potje
  • Schudden voor gebruik
  • Op een wattenschijfje aanbrengen en de ogen schoonmaken (voor het slapen gaan)
  • Eventueel naspoelen met water of een vochtig wattenschijfje (in de ochtend)
  • Beperkt houdbaar

Voordelen van de amandelolie en Aloë Vera gel zijn dat je ogen voor het slapen gaan gereinigd, maar ook gelijk verzorgd worden. Het is op het begin even wennen omdat de huid rond de ogen vettig aanvoelt. Maar gedurende de nacht kan het langzaam intrekken in de huid rond de ogen waardoor je de volgende ochtend wakker wordt met een zachte huid. Beide ingrediënten doen wonderen voor de huid. Dit is terug te lezen op verschillende websites.

Wattenschijfjes

Oog make-up verwijderen gaat niet zonder wattenschijfjes. Helaas is het gebruik van wegwerp wattenschijfjes alles behalve milieuvriendelijk. Wattenschijfjes zijn gemaakt van katoen en deze groeien aan de katoenplant. Dit proces van plant naar een wattenschijfje in je hand, kost een hoop landbouwgrond, water, arbeid en transport. Dit kun je oplossen door wattenschijfjes te kopen die je kunt herbruiken. Wij hebben ze besteld via bagagain. Deze wattenschijfjes zijn ook van (biologisch) katoen, maar je gooit ze na gebruik in de wasmachine en je kunt ze daarna weer vrolijk gebruiken. Zeg nou zelf: de kleine schijfjes passen makkelijk in de wasmachine bij je dagelijkse was en de hoeveelheid katoen die je er mee bespaart is erg veel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s