Over

Welkom op palmoliedom.com!

Wij zijn Inge en Jamie, twee vriendinnen en collega’s uit het gezellige Brabant. We houden heel erg van eten en reizen. In 2016 zijn we beiden naar Maleisisch Borneo geweest. Een zeer mooie reis in een prachtig land! Het is een unieke ervaring om voor het eerst in je leven door de jungle rond te lopen en wilde dieren te spotten. Toch kwamen we met een nare bijsmaak thuis…

Tijdens onze reis in Borneo konden we urenlang rondrijden en om ons heen niets anders zien dan palmolieplantages of actieve ontbossing. Grote stukken jungle worden vervangen door palmolieplantages. Eenmaal thuis konden we dit niet loslaten en zijn we ons in de palmolie-wereld gaan verdiepen. Wat echter allemaal naar boven kwam hadden we totaal niet verwacht. We hadden voor onze reis niet of nauwelijks gehoord van palmolieplantages, laat staan van het gebruik van palmolie in levensmiddelen en vele andere producten.

Meteen kwam tot ons het idee om hier iets aan te gaan doen, maar wat dan? Om meteen de eerstvolgende vlucht terug te nemen met een kettingzaag en alle plantages te vernielen vonden wij geen goed idee.

Het enige wat we konden doen was bij onszelf beginnen. We gaan proberen stap voor stap palmolie uit ons leven te bannen, in de hoop dat de vraag naar palmolie afneemt. Dit is echter totaal niet makkelijk als Bourgondische Brabanders en dat is redelijk zacht uitgedrukt. De uitdrukking ‘een beter milieu begint bij jezelf’ is hier zeker op van toepassing. Maar wij tweeën kunnen dit verschil niet alleen maken, daarom hopen we dat we jullie op onze reis mee kunnen nemen!

Met deze website willen we zoveel mogelijk mensen informeren over palmolie. Hou PALMOLIEDOM.com in de gaten voor nieuwe blogs, palmolie-vrije producten en -recepten en andere updates.